Kombinations-
utbildningar

Våra kombinationsutbildningar är för dig som behöver studera en yrkesutbildning och samtidigt lära dig mer svenska. Kombinationsutbildningarna finns för både dig som behöver läsa SFI och för dig som slutfört SFI studierna och ska läsa svenska som andraskpråk på grundläggande nivå. 

Dina språkstudier integreras med yrkesutbildningen för att ge dig bästa förutsättningarna att lära dig både yrkeskunskaperna och språket. 

Hos oss får du varva teoretiska kunskaper med riklig träning av praktiska moment i våra fullt utrustade metodrum. Arbetet i våra metodrum hjälper dig också att redovisa dina kunskaper praktiskt. 

I alla våra yrkesutbildningar ingår praktik, APL där du får komma ut till en arbetsplats och testa dina kunskaper, fördjupa din förståelse av hur branschen fungerar och knyta viktiga kontakter för en framtida anställning. 

Efter avslutad yrkesutbildning på Sigma Academy har du möjlighet att erhålla ett diplom som ett yrkesbevis för din utbildning.

Våra kombinationsutbildningar

Undersköterska i kombination med GRNSVA

Vill du arbeta som undersköterska, personlig assistent, vårdare eller inom andra vårdyrken och behöver samtidigt lära dig mer svenska? Då är detta utbildningen för dig.

Undersköterska i kombination med SFI

Läser du SFI och drömmer om att arbeta som undersköterska, personlig assistent, vårdare eller inom andra vårdyrken i framtiden? Då är detta utbildningen för dig.

Barnskötare i kombination med GRNSVA

Vill du arbeta med barn och unga inom förskola, skola och fritidsverksamhet och behöver samtidigt lära dig mer svenska? Då är detta utbildningen för dig. 

Barnskötare i kombination med SFI

Läser du SFI och planerar att arbeta med barn och unga i till exempel förskola eller fritidsverksamhet i framtiden? Då är detta utbildningen för dig.